LELEKI PROGRAMOKON VALÓ RÉSZVÉTELÜNK:

Az Egri Fertálymesteri Testületet egy SZERETETKÖZÖSSÉG. Nem különböző feltételek, nem valamilyen érdek, nem az anyagi haszon, nem címek megszerzésére való törekvés kovácsol össze bennünket, hanem az egymás iránti önzetlen szeretet.

A szeretet a jóra szolgáló erő, a Teremtő nyelvén szól és a vele való kapcsolat szerves része. Valójában isteni cselekedet és a legtisztább módja annak, hogy egy másik ember és a magunk lelkét tápláljuk. Kötelességünk tehát, hogy munkánkkal és szenvedéseinkkel, egymás elfogadásával és szolgálatával a szeretet civilizációját építsük.

Képek a programokról


Mária szobor a haranglábbal

A II. Rákóczi Ferenc utca, Könyök utca és a Ráchegy utca találkozásában egy füves területen található az ún. Csengős Mária-szobor. Mivel állagát az időjárási körülmények elégé lerontották a Rác hóstya negyed fertálymesterei kezdeményezték a szobor és a harangláb  felújítását. Az elhatározást tett követte, a negyed fertálymestereinek pénzbeli és fizikai munkájának valamint a Heves megyei Vízmű Zrt egri üzemigazgatóságának köszönhetően valósult meg a felújítás.

Ezek a szakrális építmények ugyanúgy hozzátartoznak a városképhez mint  az épületek, szobrok,parkok.  Példázzák egy városrész lakóinak összetartozását és a Keresztényhithez való elkötelezettségüket. A mi elődeinknek dédszüleinknek tartozunk azzal, hogy az általuk létrehozott értékeket megőrizzük, rendbe tartjuk és felújítjuk.

A fertálymesteri testület is ezt a szellemiséget hirdeti hisz a mai zaklatott, elanyagiasodott világban egyre inkább szükség van, a keresztényi hitre, egymás segítésére, szeretetére,  a közösségi összetartozásra. Bízom benne, hogy az utánunk jövő generációk az általunk képviselt elveket, értékeket tovább viszik.

 

Történet Képek


 

Kulturális tevékenység

 

Fertályunk 4 tagja (Bíró Attila, Für István, Petrovics József Pál, Rohlicsek István) rendszeresen részt vesz a Fertálymesteri énekkar munkájában. Heti rendszerességgel járnak próbákra, illetve évente 8 - 10 alkalommal fellépnek különböző rendezvényeken (pl. Hanyi kápolnánál rendezett koncerten, ökumenikus héten az egri református templomban, a Bartakovics Béla Művelődési Központ által szervezett Éneklő Magyarország rendezvényein, a felsőváros és  a saját magunk által szervezett rendezvényeken, stb.), ezzel is népszerűsítve a fertályunkat.

 

Fotók


 

Főzőversenyeken való indulás


Az egri fertálymesteri testület és a Rác hóstya negyed megismertetése, népszerűsítése érdekében Merczel Imre ("Főszakács") és Petrovics József Pál ("Főkukta") feleségeikkel együtt több főzőversenyen elindultak, mint fertálymesteri csapat. Ezen próbálkozásaikat többnyire sikerek kisérték, ami a jövőre nézve is erőt ad nekik.  

2016 - Verpelét - I. hely

2017 - Verpelét - Különdíj

2018 - Felnémet - II. hely

Természetesen ennek háttere, hogy a szomszédünnepek, a horgászverseny bográcsosait is ez a csapat főzte, főzi a résztvevők nagy megelégedésére.

 

A verseny képei

 


2017. szeptember 9-i horgászverseny

A rác hóstya negyed szervezésében - először a fertálymesteri testület '96-os fennállása óta - horgászversenyt hirdettünk a fertálymesteri testület és kedves családjuk részére. A két főszervező Jávorszki János és Seres László volt, az ebédet Merczel Imre ("Főszakács") és Petrovics József Pál ("Főkukta") készítette a feleségek maximális segédkezése mellett.

 

Képek a versenyről


Jégkomandó
Rác hóstyánkon  található lépcsösor (113 lépcsö) megtisztítása

Vissza