SZOMSZÉDOLÓ rendezvényeink képekben:

A szomszédünnep alkalmából  a fertálymesterek találkozóra hívják a negyed lakóit egy rövid beszélgetésre, ismerkedésre. Ez alkalom arra, hogy saját készítésű sütemények és harapnivalók mellett a negyed lakói - akik eddig talán csak látásból ismerték egymást - szót váltsanak és jobban megismerjék egymást. Aki szeretné jobban megismerni a szomszédját, csatlakozzon hozzánk, vegyen részt rendezvényünkön, hozzon néhány süteményt, harapnivalót.  Szóljon szomszédainak, ők pedig a saját szomszédjaiknak.

2013 2014 2015 2016 2017

Fenyöfa (karácsonyfa) állítás:

A fertálymestereink, a hóstya, (a negyed) lakóinak ezzel a tiszteletbeli gesztussal is szeretnének örömöt szerezni. A karácsonyfa egy karácsonykor felállított, általában a fenyőfélék közül választott örökzöld növény. Hagyományos karácsonyi szimbólum és ünnepi kellék, amelyet először Németország területén díszítettek fel karácsonykor a 16. században. A karácsony ugyan egy keresztény ünnep, amelyen Jézus Krisztus születésére emlékeznek a hívek, de elvilágiasodott formájában és szokásaiban is közkedveltté vált az évszázadok alatt kialakult karácsonyi ünnepkör adventtől vízkeresztig.

Az első feldíszített karácsonyfát Angliában Viktória brit királynő és Albert szász–coburg–gothai herceg állította (1848)

2015 2016

 Nagysuttogók képekben:

A fertálymesteri testület éves programjának megfelelően évente 7 alkalommal a kijelölt negyedek nagysuttogót rendeznek, egy-egy negyedre kb. 2 évente kerül sor. A nagysuttogókra a teljes fertálymesteri testület meg van híva. A nagysuttogók alkalmával az adott negyed bemutatkozik; beszámol az eltelt két évben végzett munkájáról; előadást tart a negyedre jellemző érdekes témáról; majd traktára hívja a megjelent fertálymestereket.

Nagysuttogókról általában Általunk rendezett nagysuttogók
Képek a n-suttogókról Képek a n-suttogókról

Kissuttogó

A hóstya (a negyed) éves programjának megfelelően évente 7 -8 alkalommal a negyedek kissuttogót rendeznek. A kissuttogókra az adott negyed teljes fertálymesteri meg vannak híva. A kissuttogók alkalmával  megbeszéli, megvitatja az adott negyed soron következő feladatait, illetve a negyed fertálymesterei egyéb felvetéseit, problémáit.

Jégkomandó
rác hóstyánkon  található lépcsösor (113 lépcsö) megtisztítása

Vissza